A Naplás Természetjáró, Természetvédő, Kulturális és Szabadidősport Egyesület 2014. március 9-én tartotta alakuló ülését.

Alapító tagjai a korábbi 1999-ben alakult Cinkotáért Közhasznú Egyesület Naplás Természetbarát Szakosztályából, a Budapesti Természetbarát Sportszövetség (BTSSZ) 2012-ben végzett túravezetőiből és egy rendszeresen túrázó baráti társaságból állt.

Az Egyesület alapszabályában meghirdetett tevékenysége alapján rendszeresen szervez nyilvános túrákat, kirándulásokat, kulturális és városismereti programokat valamint teljesítménytúrákat. Terveink között szerepel túramozgalmak alapítása is. Az Egyesület tagjai aktívan részt vesznek a BTSSZ által szervezett "túrázói tanfolyam" lebonyolításában, amely alapfokú tájékozódási ismereteket nyújt. Szintén Egyesületünk tagjai a szervezői a BTSSZ útjelző-vezető tanfolyamának.

Jelzésfestési, turistaút felújítási munkában is aktívan részt veszünk.

Az Egyesület szeretettel vár Mindenkit programjain! (Éves túratervünk)

Az Egyesületnek bárki tagja lehet aki elfogadja Alapszabályát és megfizeti az éves tagdíját. A tagsággal járó előnyök és kedvezmények a Tagsági viszony menüpontban tekinthetőek meg.